Ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στο Βασίλη Μάγγο

Τον Ιούλιο του 2020 ένας 26χρονος, O Βασίλης Μάγγος, έχασε τη ζωή του μετά την κακοποίησή του από τις δυνάμεις καταστολής στον Βόλο σε ειρηνική διαμαρτυρία για την αέρια ρύπανση στην πόλη.

Ένα φεστιβάλ δεν τον ξεχνά, τον θυμάται, τον τιμά.

”ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ” – ”RESPECT the EARTH”
Φεστιβάλ για το Περιβάλλον – ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, 25 – 31/7/2021

‘Κι ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα. Βασίλης Μάγγος – ΠΑΡΩΝ!”

Artwork George Micalef Art

Φιλιατρά: Φεστιβάλ “Respect the Earth”

Η Αυτοδιαχειριζόμενη Τράπεζα σπόρων “Σπόροι Ελευθερίας” διοργανώνει το Φεστιβάλ “Respect the Earth” από τις 25 – 30 Ιουλίου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

O πυρήνας των θεμάτων του Φεστιβάλ είναι το περιβάλλον (εξορύξεις, ανεμογεννήτριες, φυτοφάρμακα, ιδιωτικοποίηση των υδάτων), το διατροφικό και ενεργειακό πρόβλημα, ο κολεκτιβισμός, η καλλιέργεια παραδοσιακών σπόρων και οι τρόποι που την συνοδεύουν, η αλληλεγγύη, η ανταλλακτική οικονομία, η βιοδυναμική γεωργία, η κομποστοποίηση κτλ.

Πριν από δύο περίπου χρόνια ξεκίνησε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας μια προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί η τοπική τράπεζα παραδοσιακών σπόρων και πρόκειται για τη τρίτη εκδήλωση των “Σπόρων Ελευθερίας” που γίνεται τα τελευταία καλοκαίρια στέλνοντας το ελπιδοφόρο και αφυπνιστικό μήνυμα “Σεβαστός στον Πλανήτη και στη Φύση».

Το Φεστιβάλ “Respect the Earth” θα πραγματοποιηθεί στα Φιλιατρά Μεσσηνίας στην άκρη της πόλης, δίπλα στη Φύση και περιλαμβάνει ομιλίες, προβολές, συναυλίες, performance, μουσικο-κινητικά δρώμενα κ.α.

O Frank Panx & Σαλταδόροι θα εμφανιστούν το Σαββάτο 31/7 στις 9μμ

 

fb: Respect the earth festival 25 – 31 Ιουλίου Φιλιατρά Μεσσηνίας

Σπόροι Ελευθερίας (seeds of  freedom)