Φακές ή κρέας;

Τσικνοπέμπτη 2019 ήταν που αποφάσισα να κάνω μια βόλτα στα Εξάρχεια, όταν μια στενόχωρη αντιπαράθεση με οδήγησε να την φωτογραφήσω.

Μπορεί οι δρόμοι να ήταν γεμάτοι κόσμο, ψησταριές, κρασάκι και να επικρατούσε μια γενικευμένη ευθυμία, όμως υπήρχαν και άνθρωποι προβληματισμένοι με ένα έθιμο που απαιτεί την βρώση κρέατος για να εορτασθεί.

Σκύβω και παίρνω ένα έντυπο από τον δρόμο που έλεγε «Να φάτε φακές». Ήταν οι Animal Lovers που είχαν γεμίσει όλη την περιοχή με την αγάπη τους για τα ζώα.

Χάρηκα τόσο πολύ που είδα νέους ανθρώπους να κάνουν πράξη τη μη βία προς τους αδύναμους φίλους μας.

Και τώρα Πάσχα, ένα ακόμα έθιμο που προκαλεί στενοχώριες.

Φακές ή κρέας;

Στη γειτονιά μου περνά ένα κοπάδι με 200-250 πρόβατα και κατσίκια. Σχεδόν κάθε μέρα στέκομαι και τα παρατηρώ, τα θαυμάζω και έχω την επιθυμία να πάρω στην αγκαλιά μου τα μικρά τους.

Όμως τις τελευταίες μέρες πέρασαν μόνο 50 και οι μικροί μου φίλοι δεν υπήρχαν. Δεν είναι εύκολο και πάντα προκαλεί πόνο…

Οι φακές θεωρούνται το κρέας των φτωχών. Για του λόγου το αληθές 50 γραμμάρια φακής, περιέχουν όση πρωτεΐνη έχουν και 67 γραμμάρια μοσχαρίσιου κρέατος.

Με πολύ αγάπη για όσους τρώνε ή δεν τρώνε κρέας. Όπως θέλω να είμαι και εγώ ελεύθερος και να μην κρίνομαι για τις επιλογές μου γιατί δεν είμαι αναμάρτητος, άλλο τόσο δεν συνηθίζω να κρίνω τους άλλους για τις δικές τους επιλογές.

Trackback από το site σας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.

Logo

Follow us onΚίτρινος Τύπος

Επικοινωνία

The Panx Union

Στο χωριό μας έχουμε στήσει ένα εργαστήρι μεταξοτυπίας, με εργαλεία και μηχανές φτιαγμένες από εμάς. Εκεί τυπώνουμε στάμπες σε μπλούζες και τσάντες ξεβάφοντας την ίνα και βάφοντας την πάλι με οικολογικά ανεξίτηλα χρώματα, που σε συνδυασμό με την καλύτερης ποιότητας υφάσματα αντέχουν για μια ζωή.