Οι καλλιτέχνες υπογράφουν για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας

Σε ανοιχτή επιστολή τους οι υπογράφοντες επισημαίνουν ότι «τα περίπου δύο εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας, αντιμετωπίζουν θανάσιμο κίνδυνο στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου».

Τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στην αποκλεισμένη Γάζα καταγράφηκαν τον Μάρτιο. Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν απευθύνει έκκληση για την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού ώστε η Γάζα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό.Καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη στιγμή που το Ισραήλ σκότωσε 60 Παλαιστίνιους διαδηλωτές, οι υπογράφοντες σημειώνουν ότι «αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δοκιμάζει τη συνείδηση της ανθρωπότητας. Υποστηρίζουμε το κάλεσμα της Διεθνούς Αμνηστίας σε όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου να επιβάλλουν στρατιωτικό εμπάργκο στο Ισραήλ μέχρι αυτό να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Το BDS Greece, η ελληνική πρωτοβουλία για το μποϊκοτάζ, την απόσυρση επενδύσεων και τις κυρώσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ, συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών. Η λίστα συνεχίζει να ανανεώνεται και είναι διαθέσιμη στην σελίδα liftthesiege.com/el.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας το BDS Greece παρουσίασε και ένα μικρό μουσικό βίντεο με 14 ακόμη καλλιτέχνες, οι οποίοι στέλνουν το δικό τους μήνυμα στην αποκλεισμένη Γάζα.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του BDS Greece στη διεύθυνση https://youtu.be/jDn7JRYy_kw