Έγραψαν για τον Δημήτρη Δημητράκα

Γιώργος Σπυλιόπουλος: Θέλω να μοιραστώ με όλον τον κόσμο ένα περιστατικό που βίωσα από πολύ κοντά εχθές βράδυ στο The DreadHawk Fest – Punk meets Reggae στο Kremlino.

Στην προγραμματισμένη ώρα για Soundcheck, ο Drummer των Panx Romana, Κύριος Δημήτρης Δημητράκας καταφθάνει φανερά τραυματισμένος, καθώς καθ’οδόν για τον χώρο, τον χτύπησε αυτοκίνητο. Τα τραύματά του εμφανέστατα και σοβαρά σε σημείο που έχρηζε άμεσης διακομιδής σε νοσοκομείο.
Παρά την έντονη παρότρυνση όλων μας να τον μεταφέρουμε άμεσα σε νοσοκομείο, η απάντησή του ήταν “Δεν θα κάνω ζημιά στο Live. Αν δεν παίξω, δεν πάω πουθενά”. Όταν έκπληκτοι όλοι του είπαμε ότι αυτό είναι τρέλα, “Ποιο Live, τι είναι αυτά που λες, δεν μπορείς να παίξεις στην κατάστασή σου”, η απάντησή του ήταν “ότι καλύτερο μπορώ, να δώσω στην μπάντα Groove”.
Το αποτέλεσμα : Αμετακίνητος στην απόφασή του, αναμένοντας για 3 ώρες υπομονετικά την ώρα εμφάνισης της μπάντας, με το χέρι που του είχε απομείνει (το οποίο έχει μόνιμη αναπηρία από παλαιό ατύχημα) , και με ένα πόδι (καθώς το άλλο είχε νωπό, ανοιχτό τραύμα από το τροχαίο), ανέβηκε και έπαιξε για πάνω από 40 λεπτά τύμπανα σε Punk κομμάτια.
Εγώ ο ίδιος, τον μετέφερα υποβασταζόμενο προς και από την σκηνή και ένιωσα τον πόνο που έπνιγε.
Αυτά που ξέχασα να πω : Μιλάμε για έναν άνθρωπο άνω των 60 ετών, με βιογραφικό που το διαβάζεις και θες να κλάψεις σε σκοτεινό δωμάτιο σε εμβρυακή στάση.

Κύριε Δημητράκα, σας το είπα εχθές από κοντά, το λέω σήμερα και δημόσια να το δει όλος ο κόσμος : Υποκλίνομαι Ταπεινά και με το βλέμμα στο πάτωμα.

Ψι Θοδωρής: Αυτός ο άνθρωπος,(Δημήτρης Δημητράκας-drums Panx Romana),ερχόμενος προχτές στη συναυλία με τη μηχανή χτυπήθηκε από αμάξι.Μπαίνοντας στα καμαρίνια τον είδα ξαπλωμένο στον καναπέ με τον αστράγαλο του σε άθλια κατάσταση και το χέρι μπαταρισμένο.Υποβασταζόμενος έφτασε στη σκηνή όπου και έπαιξε κανονικά όλο το λάηβ με τη μπάντα να δίνει ρέστα!Το σεβασμό μου απλά!