Ανταπόκριση από το μέτωπο των Panx Romana

Σε μια σύντομη εμφάνιση έκπληξη με το όνομα “PAX AMERICANA” στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 31/5/2015, οι PANX ROMANA έκαναν γνωστό τον τίτλο της επερχόμενης νέας τους δουλειάς.

Όπως είπαν η “PAX AMERICANA” θα είναι στους δρόμους μέσα στο 2016. Θα είναι διαθέσιμο σε βινύλιο και CD με διάρκεια των τραγουδιών θα ξεπερνά τα 60 λεπτά, σαν διπλός δίσκος μιας άλλης εποχής.
“Συναγερμός” και η σειρήνα έκανε φανερή την παρουσία των Panx. Ακολούθησε “Το Τραγούδι του Ποταμού” με καλεσμένο τον Tucano με το παραδοσιακό Βραζιλιάνικο χειροποίητο όργανο που ονομάζεται Berimbau (Μπιριμπάου).
Η μια έκπληξη ακολουθεί την άλλη. Στη σκηνή τώρα μια φοβερή πιτσιρίκα 8 ετών από την Κούβα τραγουδά μαζί με τον Frank το νέο τους αντιρατσιστικό πανκ-ρέγκε τραγούδι με τίτλο “Μαύρη Ανεμώνα”.
Ακολουθεί το “Παραμάνα” και το “Ραμόνες” από τα καινούργια τους και μια διασκευή στο “I’m Stranded” των THE SAINTS με τον Αυστραλό Andrew Denison στην κιθάρα και φωνή.
Ο Andrew είναι από μπάντες με μέλη των LIME SPIDERS & SUNNY BOYS.
Η βραδιά έκλεισε με θερμές ευχές για καλές διακοπές στο χακί για μητροπολιτικούς ινδιάνους. Ανανέωσαν το συναυλιακό τους ραντεβού για τις 11 Ιουλίου στην Άρτα.