«Ξεφυλλίζοντας» το φωτογραφικό άλμπουμ του Γιάννη Μπεχράκη

«Η αποστολή μου είναι να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει: «δεν γνώριζα»

Όταν ο φωτογράφος σε βοηθά να κοιτάξεις την φωτογραφία του κατάματα, την ζεις, δακρύζεις, εμπνέεσαι και ίσως σε κάνει και πιο ενεργό πολίτη.

Ο Γιάννης Μπεχράκης είναι αυτός που θαυμάσαμε για το θάρρος του και την αντικειμενική του ματιά σε ότι ο πολύς κόσμος βλέπει απλά σαν θέαμα και εξοικιώνεται  με την καρβουνίλα που μας περιβάλει τρώει και κοιμάται ήσυχος.

Ο Γιάννης είναι ένας από τους πιο πολυβραβευμένους και αγαπητούς φωτοειδησεογράφους που στο κλικ της κάμερας κατέγραφε μαζί με την φωτογραφία μαζί και την ψυχή, την δικιά του αλλά και των άλλων.

Για 30 και πλέον χρόνια κάλυψε συνταρακτικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, από τις συρράξεις στο Αφγανιστάν, στην Αφρική, στην Τσετσενία, ως τον τεράστιο και εξαιρετικά καταστροφικό σεισμό στο Κασμίρ ή την εξέγερση στην Αίγυπτο το 2011.

Στην επαγγελματική του πορεία, κέρδισε τον σεβασμό των συναδέλφων του αλλά και πολλών ανταγωνιστών του για την ικανότητα και το θάρρος του. Το 2016 έλαβε το Βραβείο Πούλιτζερ για την κάλυψη της κρίσης των προσφύγων.

 

Αφγανιστάν

Αφγανιστάν

Αφγανιστάν

Αφγανιστάν

Αθήνα

Αθήνα

Αθήνα

Αίγυπτος

Αίγυπτος

Γάζα

Γάζα

Ειδομένη

Ειδομένη

Ιράκ

Σύνορα Τουρκίας Ιράκ

Ιράν

Ιράν

Isikveren Camp

Κασμίρ

Κως

Κόσοβο

Λέσβος

Σιέρα Λεόνε

Συρία

Σομαλία

Σομαλία

Σομαλία

South Africa

Τυνισία

Σύνορα Τουρκίας Ιράν

Τουρκία

Ουκρανία

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019

Trackback από το site σας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.

Logo

Follow us onΚίτρινος Τύπος

Επικοινωνία

The Panx Union

Στο χωριό μας έχουμε στήσει ένα εργαστήρι μεταξοτυπίας, με εργαλεία και μηχανές φτιαγμένες από εμάς. Εκεί τυπώνουμε στάμπες σε μπλούζες και τσάντες ξεβάφοντας την ίνα και βάφοντας την πάλι με οικολογικά ανεξίτηλα χρώματα, που σε συνδυασμό με την καλύτερης ποιότητας υφάσματα αντέχουν για μια ζωή.