Παραμύθια με κακό τέλος στην Μόρια

Σοκαριστικές δηλώσεις γιατρού από την Μόρια

Παιδάκια κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία, μητέρες δεν πλένουν επί μήνες τα μωρά τους γιατί φοβούνται ότι θα πεθάνουν από το κρύο!

 Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020
Υπάρχει κάποιος/α που δεν θα σοκαριστεί διαβάζοντας την μαρτυρία της Δρ Χάνα Ποσπισίλοβα που είναι μια από τους εθελοντές γιατρούς στην Λέσβο, προσφέροντας τις επιστημονικές υπηρεσίες της στους κολασμένους της Μόριας;
Μπορείτε να μην νιώσετε ένα κόμπο στον λαιμό, ένα σφίξιμο στο στομάχι, ή να μην κυλίσει ένα δάκρυ όταν μαθαίνεις ότι σήμερα στην Ελλάδα του 2020, δίπλα μας, παιδάκια κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία, ότι μητέρες δεν πλένουν επί μήνες τα μωρά τους γιατί φοβούνται ότι θα πεθάνουν από το κρύο, ότι άνθρωποι δεν βγάζουν τα ρούχα τους για να τα πλύνουν αφού δεν έχουν άλλα να φορέσουν;!Η συγκλονιστική μαρτυρία της γιατρού, που εξετάζει τους αρρώστους στην Μόρια και δημοσιεύεται μαζί με σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Guardian, απορούμε πώς διάολο γίνεται να αφήνει ασυγκίνητους τους “αρμοδίους”. Δεν έχουν ίχνος ανθρώπινου συναισθήματος πάνω τους;

Οσο για κάποια ασπόνδυλα φασιστοειδή που έχουν ανακαλύψει τον εχθρό της κοινωνίας στα όσα εκφράζει το δακρυσμένο πρόσωπο του παιδιού της φωτογραφίας, θα μιλήσει επόμενη ανάρτησή μας, η οποία περιέχει κείμενο που μας ήρθε από την Λέσβο.

Επανερχόμαστε, λοιπόν στα όσα δηλώνει η γιατρός στον Guardian:

«Είμαι πεπειραμένη γιατρός και έχω δει πολλούς ασθενείς στην ζωή μου αλλά αυτό που είδα εκεί με γονάτισε. Είδα πολλά παιδιά τα οποία ανησυχώ ότι θα πεθάνουν από ασιτία. Είδα ένα μωρό που μύριζε πολύ άσχημα καθώς η μητέρα του δεν μπορούσε να πλύνει για εβδομάδες ολόκληρες γιατί υπήρχε μόνο κρύο νερό και φοβόταν ότι θα πεθάνει! 
Υπάρχουν παιδιά ηλικίας 12 και 15 ετών που ζουν στους ελαιώνες και κυκλοφορούν ξυπόλυτα. Πολλοί έχουν ψώρα και δεν μπορούμε να τους θεραπεύσουμε γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Τους λέμε να πετάξουν τα ρούχα τους τα οποία φορούν επί μήνες ολόκληρους αλλά μας λένε ότι είναι τα μοναδικά που έχουν! Εξέταζα 20 ανθρώπους την ημέρα και όλοι τους είχαν μια φρικιαστική ιστορία!»

Η γιατρός λέει ξεκάθαρα ότι αυτές οι καταστάσεις θα οδηγήσουν σε πανδημία!

Άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα να μένουν σε τέντες βρεγμένες από την υγρασία και τις βροχές του χειμώνα. Δεν υπάρχει ζεστό νερό για δείγμα και πρέπει να περιμένουν τρεις ώρες στο κρύο για φαγητό. Όλοι τους είναι υποσιτισμένοι με ματωμένα ούλα.

«Τους δίνουμε αντιβιοτικά αλλά ο βήχας δεν υποχωρεί ούτε και ο πυρετός. Αν διαβάσετε για την ισπανική Γρίπη έτσι ακριβώς ξεκίνησε να εξαπλώνεται και σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους το 1918! Και τότε οι άνθρωποι είχαν μια ιογενή λοίμωξη που έγινε βακτηριακή και τους σκότωσε», λέει η γιατρός.