Καλή σου μέρα φωτογράφε

Καλή σου μέρα φωτογράφε,

Μπορεί να λένε πως μια εικόνα είναι λέξεις χίλιες. Αλλά πόσο πιο αληθινό όταν ο φωτογράφος αγκαλιάζει τις εικόνες του με συναισθήματα, τις σκέψεις του με λέξεις σαν λεζάντα από κάτω. Τις σκέψεις που του τρέλαναν το μυαλό την ώρα που η μηχανή έκανε κλικ και αποθανάτιζε αυτό που συγκλόνιζε στο κλικ και αυτούς που είχε σημαδέψει με τον φακό του.
Μπορεί να ζήσαμε το κλικ από κοντά αλλά το ζούμε πάλι. Ξανά και ξανά αναπολούμε σαν εμμονή εκείνη την στιγμή που το κλικ σαν ιστός αράχνης την στιγμή κρατούσε. Ίσως έτσι μπορέσουμε να κρατήσουμε την ουσία της ζωής και στη γη του πάγου να μη μας πάρει ο ύπνος. Ίσως στο κλικ να ‘μασταν ξύπνιοι σε μια αλήθεια που θα μας συντροφεύει ενεργούς στο αέναο ταξίδι της ζωής. Γιατί η θύμηση μας γεμίζει φίλους, συντρόφους από τα χιλιάδες κλικ, που πέρασαν μα δε σβήνουν κι αν ξεθωριάσει το χαρτί.
Θα μπορούσα να γράφω και ν’ αερολογώ μα είναι ανάγκη να σου πω, Φωτογράφε ευχαριστώ…
Αναφέρομαι σε όσους μας συντρόφευσαν με κλικ στο περιπετειώδες μας ταξίδι στο στρατόπεδο μεταναστών στην Ειδομένη, αλλά και τους αγαπημένους φίλους που μας βοηθούν προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη νέα δισκογραφική δουλειά των Panx Romana.

Με αγάπη και εκτίμηση,
Frank – Panx Romana