Επιστροφή στο Γήπεδο του Πανιώνιου 45 χρόνια μετά με συναυλία

Φωτογραφία: Πανελλήνιοι αγώνες στίβου στο στάδιο Καραϊσκάκη το 1975. Ο Frank Panx 14 ετών συμμετείχε στο άλμα εις ύψος με την ομάδα του Πανιωνίου.

Η συμμετοχή μου στην συναυλία των Πανθήρων το Σάββατο 3/7 μου ξύπνησε όμορφες αναμνήσεις. Έτσι αναζήτησα κ στο σεντούκι με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της οικογένειάς μου από την εποχή της χούντας στα 60’s & 70’s.

Όταν το 1973 φοιτούσα στο οικονομικό γυμνάσιο Καλλιθέας, ήρθε ένα team της ομάδας του Πανιώνιου και οργάνωσε αγώνες στίβου στο σχολείο προκειμένου να επιλέξει παιδιά για τις ακαδημίες του.

Αρχικά με επέλεξαν για δρομέα μεγάλων αποστάσεων αλλά και σε μικρές με εμπόδια. Στην πορεία διάλεξα το άλμα εις ύψος στο οποίο και αφοσιώθηκα αγωνιζόμενος πάντα με τα χρώματα του Πανιώνιου της προσφυγιάς  μέχρι που ένα σοβαρό ατύχημα με μηχανή στην παραλιακή τερμάτισε την αθλητική μου πορεία.

Ήταν η εποχή που οι αθλητές έπαιρναν δωρεάν μόνο την φανέλα της ομάδας. Όλα τα άλλα απαραίτητα και κυρίως τα κατάλληλα παπούτσια απουσίαζαν.

Εποχές αγνές αλλά και πολύ φτωχές.

Πάντως οι παραμάνες που μας έδιναν στους αγώνες για να κρατάνε τους αριθμούς στις φανέλες ήταν πολύ χρήσιμες. Όταν έσκασε το πανκ κατέληγαν στα αυτιά, τα μάγουλα και τα φρίδια μου.