Ένα τραγούδι για τον Joe Strummer μας φέρνει πάντα πιο κοντά

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου θα διεξαχθεί μια δίωρη live stream εκδήλωση προς τιμήν του Joe Strummer με Bruce Springsteen, Josh Homme, Tom Morello, Jim Jarmusch, Steve Buscemi, Frank Turner, HR (Bad Brains), Dropkick Murphys, Josh Klinghoffer (πρώην Red Hot Chili Peppers), Eugene Hutz (Gogol Bordelo), Richard Dudanski (101ERS), Spider Stacy (The Pogues) και πολλοί άλλοι.

To A Song For Joe: Celebrating The Life Of Joe Strummer, όπως θα ονομάζεται, θα είναι διαθέσιμο μέσω Youtube δωρεάν για τους θεατές, και θα περιλαμβάνει εμφανίσεις από πλήθος καλλιτεχνών καθώς και μέχρι πρότινος αδημοσίευτο οπτικό υλικό του εμβληματικού μουσικού.

Ανάμεσα σε όσους θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, η οποία παράλληλα δίνει την δυνατότητα στον κόσμο να ενισχύσει την #SaveOurStages καμπάνια.

O συντονιστής της εκδήλωσης, Jesse Malin, ανέφερε πως «η εκδήλωση δεν είναι μόνο μια καλή ευκαιρία να τιμηθεί ο Strummer, αλλά και ιδανική αφορμή για να υπενθυμίσουμε στον κόσμο πόσο επίκαιρο παραμένει το μήνυμά του».

Σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία, η Lucinda Tait, σύζυγος του Strummer, δήλωσε πως:

«Το να βλέπω τόσους καλλιτέχνες να επιθυμούν να τιμήσουν τον Joe, είναι πράγματι συγκινητικό. Η κοινότητα ήταν πάντα σημαντική για αυτόν. Είτε όταν έπαιζε μουσική με φίλους, είτε όταν οργάνωνε ολονύχτιες συναθροίσεις γύρω από φωτιά, ο Joe πάντα επιθυμούσε να φέρνει τους ανθρώπους κοντά.

Παρά το γεγονός πως δεν θα είμαστε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να είμαστε ενωμένοι. Ο Joe θα ήταν περήφανος».