Οι ιδέες δεν εκκενώνονται!

Ανακοίνωση αλληλέγγυων για την εκκένωση του 5ου Λυκείου Αθηνών

«Που είναι ο Μποσεντ;» Αυτό θα ρωτήσει σήμερα ο δάσκαλος για τον Μποσεντ και για τα άλλα παιδιά της καταληψης- στέγης προσφύγων του 5ου Λυκείου Αθηνών που δεν θα πάνε σήμερα στο σχολειο.

Και αυτό γιατί σήμερα στις 6.30π.μ. πραγματοποιήθηκε η 7η σε σειρά εκκένωση κατάληψης στεγης- κοινωνικού χώρου.

Η συγκεκριμένη κατάληψη φιλοξενούσε περισσότερους από 130 πρόσφυγες και μετανάστες, προερχόμενους από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, όλοι όμως έχοντας περάσει σύνορα τουλάχιστον 2 χωρών και έχοντας καταφέρει να είναι κάτι παραπάνω από έναν απλό αριθμό, από ένα κατειλημμένο κτίριο.. Να είναι μια ζωντανή κοινότητα αλληλεγγύης!

Διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και ΥΜΕΤ με Fullface και αυτόματα εξουδετέρωσαν μια ακόμα «απειλή», μια ακόμα «εστία ανομίας» ναρκωτικών και όπλων. Το πρώτο επικίνδυνο που αντίκρισαν θα ήταν καμιά δεκαριά ψαλίδια, ξυλομπογιές, βιβλία και δύο σακούλες γεμάτες παιχνίδια που δεν πρόλαβαν να μοιραστούν.

Τα καθεστωτικά μέσα (βλ. zougla, CNN, ingr και πρώτο θέμα) ήταν και αυτά εκεί για να αναπαράγουν -χωρίς αιδώ – φωτογραφίες και βίντεο παιδιών που κλαίνε και αλληλέγγυων (που βρίσκονταν εκεί για να αποχαιρετήσουν τους ανθρώπους) χωρίς να έχουν καλύψει τα πρόσωπα τους, όπως υποχρεούνται. Ακόμη «σκηνοθέτες» της ΓΑΔΑ φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο ενώ θολώνουν τα πανό υποστήριξης και αλληλεγγύης, καταγράφουν με επιδεικτικό και χυδαίο τρόπο τις «άθλιες συνθήκες διαβίωσης», όπως επίσης και στιγμές έμπρακτης μπατσικής αλληλεγγύης, όπου μοιράζουν νερά, φορώντας βέβαια τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό: μάσκες, γάντια (λες και μπαίνανε στο Τσερνόμπιλ).

Ελπίζουμε πως όλες αυτές οι παραπάνω εικόνες θα διαγραφούν από τις μνήμες των παιδιών -που άλλωστε έχουν αντιμετωπίσει ήδη τόσα πολλά- και θα μείνουν μόνο οι όμορφες στιγμές που έζησαν μέσα στο κτίριο του 5ου Λυκείου.

Απ’ την δική μας μνήμη όμως αυτό που ζήσαμε σήμερα δεν θα διαγραφεί. Γιατί εμείς ξέρουμε ότι οι ιδέες και τα όνειρα ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ!

Αλληλέγγυοι/ αλληλέγγυες 5ου Λυκείου Αθηνών.

Panx.gr : Το αυτονόητο για κάθε λογικό άνθρωπο είναι να βρει πρώτα ένα σπίτι και μετά να μετακομίσει την φαμίλια του σ’ αυτό.
Κανένας από εμάς δεν θα μετακόμιζε πρώτα σε μια προσωρινή πάνινη καλοκαιρινή σκηνή και μετά να ελπίζει να βρει κάτι καλύτερο από το σπίτι που είχε.
Κανένας από εμάς δεν θα μετακόμιζε αν η σχολική χρονιά των παιδιών του είχε ήδη ξεκινήσει.
Όμως δεν έχει σημασία για εμάς καμιά. Πολλοί μαζευτήκανε και δεν είναι δικά μας τα παιδιά, ούτε καν είναι Ελληνάκια…
Ο χειμώνας έρχεται, οι βροχές ξεκίνησαν και στο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα που πήγαμε με τα Αντισώματα και το Immigraniada Fest να αφήσουμε κάποια είδη για τους ανθρώπους εκεί, είδαμε πολλές καλοκαιρινές σκηνές ακόμα και έξω από το camp.
«Να τους κάνουμε λοιπόν την ζωή κόλαση. Να τους αφήνουμε να πνίγονται αβοήθητοι στο Αιγαίο. Μόνο έτσι θα σταματήσουν να μας φορτώνονται. Να τελειώνουμε μία καλή με δαύτους. Ούτε κέντρα υποδοχής, ούτε χοτ-σποτ. Τίποτα. Στρατός και λιμενικό να αναλάβουν τη φύλαξη των συνόρων» Είχε προτείνει στο παρελθόν ο βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου κ. Αθανάσιος Πλεύρης.
Όμως οι ιδέες και τα όνειρα ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ!
Δεν πνίγονται. Δεν Σιωπούν.
Ώσπου να βρουν απάνεμο λιμάνι θα ταξιδεύουν.
Μέχρι πραμάτια να μην είναι και τη λύτρωση να βρουν.