IMMIGRANIADA FESTIVAL

IMMIGRANIADA FESTIVAL – AN Club 20/10

ABRASIVE WHEELS (UK)
CHRON GEN (UK)
FRANK PANX & ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ
JUNKHEART
I WILL NEVER.AGAIN

Το “Immigraniada Fest” κάνει ένα φλας μπακ στα χρόνια της “Αρετούσας” του 1981-82, του μυθικού πανκ ροκ χώρου της Πλάκας και 35 χρόνια αργότερα καλεί ιστορικές μπάντες που έκαναν το κτήριο να σείεται συθέμελα.

Το Immigraniada Fest είναι αυτοοργανωμένο και οπλισμένο με αλληλέγγυο πνεύμα και ανυπόκριτη αγάπη για τον άνθρωπο στον κοινό αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια, ντόπιων και προσφύγων, στην Ολυμπιάδα/Ιμιγκρανιάδα της ζωής. Είναι μια πρωτοβουλία του Frank Panx που ξεκίνησε από το 2016 σε συνεργασία με συλλογικότητες κοινωνικής αφύπνισης.
Για την ανθρωπιά που δεν συμβιβάζεται. Που δεν κοιτά ποιος είναι αυτός που έχει ανάγκη. Που απλά βοηθά. Στο ατέλειωτο ταξίδι στον κόσμο των συνόρων και των φόβων, η αγάπη πρέπει να έχει χαρακτηριστικά κινήματος, σβήνοντας τις αγκυλώσεις και τις μαυροψυχιές που διχάζουν τον κοινωνικό ιστό.
Το Immigraniada Festival ενισχύει τη νέα δράση των Αλληλέγγυων Λειτουργών Υγείας (ΑΛΥ) για την δημιουργία μιας σταθερής Κλινικής Αλληλεγγύης Προνοσοκομειακής Φροντίδας.
Ζητάμε από κάθε φίλο και αδελφό οτιδήποτε σχετικό για την στέγαση, επίπλωση και εξοπλισμό της κλινικής.
Επικοινωνήστε με τους γιατρούς.
Εmail: solidarityhealthworkers@gmail.com
www.facebook.com/solidarityhealthworkers

Immigraniada Team
https://www.facebook.com/ImmigraniadaFest/
https://www.facebook.com/events/598020027253446

ABRASIVE WHEELS
Μια συναυλία των Stranglers στα τέλη της δεκαετίας του 70 ήταν αρκετή για να ενεργοποιήσει 4 πιτσιρικάδες από το Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου να δημιουργήσουν τους Abrasive Wheels. Είναι μια μπάντα που καθιερώθηκε μέσα από τις συχνές συμμετοχές της στο “Rock Against Racism Festival” δίνοντας με αυτό τον τρόπο το ξεκάθαρο ιδεολογικό τους στίγμα.
Έφηβοι τότε είχαν τα κότσια να δημιουργήσουν την δική τους εταιρία (Abrasive Records) και να κυκλοφορήσουν το 1980 το πρώτο τους single που περιέχει και το πολύ γνωστό Army Song. Τραγούδια υψηλής αδρεναλίνης και ρεφραίν που είσαι σίγουρος ότι δεν θα ξεχάσεις ποτέ και ήχο που παραπέμπει στους πρώιμους Angelic Upstarts και U.K. Subs.
Τα τραγούδια τους χαρακτηρίζονται από το διάβα τους στην ιστορία πλέον ως κλασικά με στίχους φαρμάκι που κεντράρουν στην καρδιά των προβλημάτων στην πιο street αισθητική που μπορούσε να παρουσιαστεί.
Αγαπημένος στίχος από το Banner of hope. “Το μήνυμα είναι εδώ στα χείλη μας ακούστε για μία φορά, κι αγνοείστε τους ανθρώπους που μας διχάζουν. Κρατάμε το πανό της ενότητας με την αλυσίδα των χεριών μας. Το πανό της ελπίδας για τα παθήματα της γης.”
https://www.facebook.com/abrasivewheelsofficial/

CHRON GEN
Οι Chron Gen ξεκίνησαν το 1978 συνεπαρμένοι από τους ήχους των Clash και των Ramones, ακόμα κουβαλούν τον άκρατο ηλεκτρισμό με τον οποίο γαλουχήθηκαν βασισμένο στη δική τους δυναμική, το προσωπικό τους στυλ και την ενσωματωμένη αυθάδεια που τους έκανε να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Η μουσική εφημερίδα Melody Maker το 1982 τους είχε στο εξώφυλλο σαν μια από τις τρείς μπάντες που ήταν κυρίαρχες “στο μέτωπο του περιθωρίου”.
Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σιγκλάκι «Puppets Of War» το 1981 στη δική τους Gargoyle Records και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς. Βασισμένο σε ευφυής μελωδίες και νεανική οργή που εκτοξεύεται μέσα από δηκτικούς στίχους.
Μέσα στα πολλά τραγούδια ύμνους που μας χάρισαν οι Chron Gen είναι και το Outlaw. Ένα μαγευτικό τραγούδι που ακόμα παίζει στο μπαρουτοκαπνισμένο μου πικάπ από την εύφλεκτη εποχή της Αρετούσας.
“Νοιώθω σαν να είμαι ξένος εδώ και αναρωτιέμαι γιατί οι άνθρωποι αγαπούν την βία. Τα απαιτητικά μάτια μου καίγονται. Με κάνουν να αισθάνομαι σε αυτό το περιβάλλον σαν να είμαι παράνομος” Chron Gen – Outlaw
https://www.facebook.com/ChronGenBand/

JUNKHEART
“Οι Junkheart σχηματίστηκαν το 2013 στην Αθήνα και παίζουν ελληνόφωνο punk-rock με ακουστικά στοιχεία.
Έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους σε βινύλιο, τον «Καμιά Πατρίδα» (2014) και τα «Τραγούδια του Ανέμου» (2016), ενώ αυτόν τον καιρό ηχογραφούν τον τρίτο τους δίσκο «Άνοιξη Ρε» (10 song full LP).”
https://www.facebook.com/junkheartAthens/

FRANK PANX & OI ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ
Το επιθανάτιο μυθιστόρημα του Καζαντζάκη “οι Αδερφοφάδες”, έδωσε ζωή στη νέα μπάντα που συστήνεται με το όνομα “Frank Panx & οι Αδερφοφάδες”.
Οι Αδερφοφάδες δεν είναι ένα ευκαιριακό side-project του Frank. Είναι μια μπάντα που δίνει την ευκαιρία στα μέλη της για νέα δημιουργικά βήματα. Οι Panx Romana όπως και οι μπάντες των άλλων μελών παραμένουν ενεργές.
Οι Αδερφοφάδες έχουν μεγάλα στόματα και ακούγονται δυνατά. Έχουν βρει μιλιά που τραγουδά την εποχή μας με ιστορίες αληθινές που ακούγονται ευχάριστα και μουσικές που δεν γνωρίζουν σύνορα. Δημιουργούν μια ηχητική επιμειξία που μοιάζει να καλπάζει στα κακοτράχαλα μονοπάτια της ζωής με αγωνιστική διάθεση και αισιοδοξία που μας επιστρέφει στην γη της αθωότητας. Το χρωστάμε, λένε στο καλό που μας ανορθώνει ψυχικά.
Ο “Frank Panx & οι Αδερφοφάδες είναι μια παρέα μουσικών που προέκυψε αυθόρμητα σαν παιδικό παρεάκι αλάνας από την συμμετοχή τους σε δράσεις των Αντισωμάτων.
Απαρτίζεται από τον Φοίβο (Τύμπανα-Tsiri Band), Έρη (Ηλ. κιθάρα-Dirty Fuse), Δημήτρη Κατσίβελο(Τρομπέτα), Θάνο A.(Μπάσο-The Raindogs), Βασίλη Ράλλη (Ακ. κιθάρα, φωνητικά) και Frank Panx(Φωνή-Panx Romana).
Οι Αδερφοφάδες» είναι το πιο κοντινό έργο του Ν. Καζαντζάκη στον κόσμο μας, που σπαράζεται από αδελφοκτόνες μάχες.
Θέλουν, λένε, να’ ναι λεύτεροι.
Σκοτώστε τους.
https://www.facebook.com/Aderfofades/

I WILL NEVER.AGAIN
Το σόλο μουσικό project της Νάντιας Ντρογκούλη που ξεκίνησε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού στην άμμο των παραλιών και τα τσιμέντα της πόλης. Με ακουστικό πάντα ήχο μιας κιθάρας και μιας φωνής προσπαθώντας να δώσει ένα πιο folk rock/acoustic punk στοιχείo στα κομμάτια του project με βασικές επιρροές των αγαπημένων Dead Moon & Bad Religion.