Μια συναυλία πανκ από το 1983

Το 2014 συναντήσαμε με τον Δημήτρη Δημητράκα τους INFA RIOT στο AN club ‘official’ όπου και κάναμε ένα φλας μπακ στην πρώτη τους επίσκεψη στην Αθήνα όταν οι Infa ήταν 17-19 ετών παιδιά.

Η φήμη των Infa Riot είχε φτάσει νωρίς στην Ελλάδα όπου ο πρώτος τους δίσκος, το Still Out Of Order, κυκλοφόρησε σε Ελληνική έκδοση. Τα τραγούδια τους παίζονταν στο πανκ club Αρετούσα ενώ ήταν και η πρώτη πανκ μπάντα που έκανε συναυλία στην Αθήνα.
Στις 6/1/1983 το κλειστό γήπεδο του Πανελλήνιου στο Πεδίο του Άρεως ισοπεδώθηκε από 1000 περίπου αφηνιασμένους έφηβους πανκ. Το light show της σκηνής έκανε τις ροχάλες των πανκ προς τις μπάντες να μοιάζουν με βροχή που κανένας δεν μπορούσε να αποφύγει. Μια χαοτική συναυλία εκτός ορίων που αναπολούμε συχνά με άλλα αδέλφια από αυτή την εποχή.
Τότε ο Δημήτρης (Panx Romana) έπαιζε τύμπανα με τους TVC που άνοιξαν την συναυλία, ενώ εγώ μαζί με τους άλλους πανκ χορεύαμε pogo φτύνοντας ανελέητα προς την σκηνή. Το φτύσιμο ήταν μέρος του πανκ τελετουργικού κατά το οποίο ο κόσμος γινόταν ένα με την μπάντα σε καμία περίπτωση σαν απαξίωση.
Μετά την συναυλία κυκλοφορήσαμε τους Infa στην νυχτερινή ροκ Αθήνα μούσκεμα ακόμα από την αναπάντεχη πανκ βροχή.
*Στη φωτογραφία οι InfaRiot με τον Δημήτρη Δημητράκα και Frank Panx το 2014 στο AN CLUB
(Camera & Editing)
*Όλα τα πλάνα του βίντεο είναι από το 2014 στο ΑΝ Club
6th January 1983 – ‘Infa Riot’, in the basketball Indoor Hall of Panellinios, Athens, Greece, with Greek band TVC.